Explorers (15-18 jaar)

Ben je tussen de 15 en 18 jaar en houd je van actie?
Dan vind jij de explorers vast heel leuk. Explorers maken al hun programma’s zelf, bij deze programma’s  zijn wij heel erg actief. Een goede sfeer is belangrijk. Er is veel variatie in programma’s. Zo besteden we tijd buiten, maar film kijken zit er ook bij.

Er gebeurt nogal wat!
De ene week houd je een dropping, de andere keer ga je films kijken, bouw je een kart of heb je een hele creatieve opkomst. En wat dacht je van pionieren van een toren? Of een groot kampvuur maken!

Geen nood: het gebeurt allemaal bij de explorers . Want samenwerken, dat kunnen explorers! En als de uitdaging erop zit? Uitblazen bij een gezellig kampvuur.
Een paar zaken staan voorop: het avontuur, de uitdaging, niet-alledaagse dingen doen en samen je eigen grenzen verleggen.

De leiding: deskundig
Deskundigheid van de leiding is natuurlijk een vereiste. Leiding binnen Scouting wordt uitgebreid getraind. Scouting kent ook zogenaamde bewijzen van bevoegdheid. Voor de spelinvulling maakt de leiding gebruik van professionele handboeken. Zo wordt de kwaliteit gegarandeerd.

Heb je al zin?
Dan ben je niet de enige. Over de hele wereld zijn 32 miljoen leden actief.
Er zijn in totaal zo’n 1350 scoutingroepen in Nederland. Bijna allemaal hebben ze wel een leeftijdsgroep explorers.

Bij de Dr. Ariënsgroep bestaat ook een gemengde explorergroep. Kom eens langs bij de Dr. Ariënsgroep of vraag meer informatie aan als je het wat lijkt! Kijk onder ‘Arida’ voor een eventueel telefoonnummer of e-mailadres. Daarnaast is het mogelijk om een aantal keren vrijblijvend te komen kijken.