Scouts (11-15 jaar)

Ben je tussen de 11 en 15 jaar, graag buiten en lijkt het je leuk om bijvoorbeeld zelf een kampvuur te maken, een uitkijktoren te bouwen of te leren om te overleven in het bos? Dat kan bij de scouts van de Dr. Ariënsgroep!

De scouts ontdekken samen de wereld. Dit kan soms heel letterlijk genomen worden: ze komen op plekken waar zij nog nooit geweest zijn en doen activiteiten die zij nog nooit eerder gedaan hebben. Scouts doen ook veel bruikbare kennis en vaardigheden op. Zo leren zij om samen een maaltijd te bereiden, een onderdak te bouwen, een kampvuur te maken en eerste hulp te verlenen. Scouts doen veel samen. Om dit te bevorderen werken de scouts in vaste patrouilles. Dit zijn groepen van ongeveer zes scouts met een patrouille leider (PL) en een aspirant patrouille leider (APL). Deze ervaren scouts brengen hun kennis en vaardigheden over aan de jongere scouts. Mede door deze constructie wordt de zelfstandigheid van kinderen bevorderd en leren zij om zelfredzaam te zijn. De leiding ondersteunt de kinderen in dit proces en stuurt zo nodig bij. Deskundige leiding vinden wij erg belangrijk. Daarom volgt het leidingteam trainingen om deze deskundigheid en kwaliteit te waarborgen.

Iedere week hebben we van 13.30u tot 16.00u een opkomst waarbij we leuke, uitdagende, leerzame, actieve en gezellige activiteiten ondernemen. Ook gaan we geregeld op kamp op verschillende plekken in Nederland. Mocht het je leuk lijken om een keer te komen kijken, dan ben je altijd welkom! Vul het formulier op de site in, dan mailen wij je zo spoedig mogelijk terug zodat je een keer langs kunt komen bij de blokhut!